Kas padara Trench Coat par mūžīgu klasiku?

Trench mēteļi ir bijuši modes pamatlietas vairāk nekā gadsimtu, un nav grūti saprast, kāpēc. Šie klasiskie mēteļi ir stilīgi, daudzpusīgi un praktiski, padarot tos par ideālu papildinājumu jebkuram drēbju skapim. Tāpēc izpētīsim šī ikoniskā apģērba gabala vēsturi un nozīmi, kas joprojām ir vismīļākā pārejas virsdrēbju daļa.

No kurienes nāk trenšeteļi?

Trenšmēteļi sākotnēji tika izstrādāti britu karavīriem Pirmā pasaules kara laikā. Pirmo reizi tos izstrādāja Tomass Bērberijs 1914. gadā, un Burberry zīmols joprojām ir sinonīms uzraktajiem mēteļiem.

Mētelis tika izgatavots no ūdensnecaurlaidīgiem materiāliem, un tajā bija jostasvieta, epauleti un pistoles atloks. Nosaukums "trenča mētelis" cēlies no tā, ka tas tika nēsāts kaujas lauka ierakumos, un klasiskā haki krāsa patiesībā bija domāta, lai saplūstu ar smiltīm un dubļiem.



Pēc kara, pateicoties tā praktiskumam un mūžīgajam stilam, uzrakts kļuva par civilo mēteli.

Tas bija arī iecienīts Holivudas ikonu vidū. Hamfrijs Bogārts filmā "Kasablanka" bija slavens ar mēteli, kas nostiprināja mēteļa kā klasiskā Holivudas stila simbola statusu. Odrija Hepbērna arī bija tērpusies trenča mētelī filmā "Brokastis pie Tifānijas", demonstrējot mēteļa daudzpusību un sievišķo pievilcību.

Kā izvēlēties pareizo mēteli?

Izvēloties mēteli, apsveriet materiālu, krāsu un stilu, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām.

Ja meklējat mēteli, ko valkāt lietainā laikā, vislabākie var būt ūdensizturīgi materiāli, piemēram, gumija vai neilons. Ja meklējat mēteli, ko valkāt vēsākā laikā, piemērotāks var būt vilnas trenčs.

Turklāt apsveriet mēteļa krāsu un to, vai tas atbilst pārējai jūsu drēbju skapim. Visbeidzot, izvēlieties stilu, kas atbilst jūsu personīgajai gaumei, neatkarīgi no tā, vai tas ir klasisks, divrindu mētelis vai modernāks, vienrindas dizains.

Kā valkāt mēteli?

Ir daudz veidu, kā veidot mēteli, atkarībā no jūsu personīgās gaumes un gadījuma.

Lai iegūtu klasisku izskatu, valkājiet kamieļkrāsas mēteli ar baltu blūzi, melnām biksēm un svārkiem. Ja vēlaties papildināt krāsu, izmēģiniet spilgti sarkanu vai zilu mēteli ar neitrālu apģērbu. Varat arī eksperimentēt ar dažādiem aksesuāriem, piemēram, šallēm, cepurēm un izteiksmīgām rotaslietām, lai piešķirtu savam izskatam nedaudz personības.

Kāpēc izvēlēties vintage Trench mēteli?

Vintage uzrakšanas mēteļa iegāde ir lieliska iespēja vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, vintage mēteļi bieži tiek izgatavoti no augstas kvalitātes materiāliem, kurus mūsdienu mēteļos ir grūti atrast. Tas nozīmē, ka jūsu vintage mētelis, iespējams, kalpos ilgāk un valkāsies labāk nekā jauns.

Otrkārt, vintage mēteļiem bieži ir unikālas detaļas un dizaini, ko jūs neatradīsit mūsdienu mēteļos. Tas piešķir jūsu mētelim mazliet raksturu un personību, ko jūs neatradīsit masveidā ražotā priekšmetā.

Visbeidzot, vintage iegāde ir ilgtspējīga un videi draudzīga iespēja. Iegādājoties vintage mēteli, jūs palīdzat samazināt pieprasījumu pēc jauniem produktiem un pasargājat apģērbu no poligoniem. Tāpēc, ja meklējat mūžīgu, daudzpusīgu un videi draudzīgu papildinājumu savai drēbju skapim, apsveriet iespēju iegādāties vintage mēteli.



Trenčmētelis ir ideāls pārejas mētelis, kas nodrošina aizsardzību pret lietu un vēju, nezaudējot stilu. Tas ir lielisks ieguldījums, jo to var valkāt sezonu pēc sezonas un nekad neiziet no modes. Trench mēteļi piedāvā arī tādu izsmalcinātības un elegances sajūtu, kāda var nebūt citās virsdrēbju versijās, padarot tos par populāru modes cienītāju izvēli.