Penny Lane mēteļa atgriešanās

PENNY LANE MĒTELIS MODES PROGRAMMĀ

Tie, kas pēdējos divus gadus seko līdzi virsdrēbju modes tendencēm sociālo mediju platformās, noteikti ir piedzīvojuši mēteļu atdzimšanu. Tas jo īpaši attiecas uz īpašu šī stila atkārtojumu, ko sauc par Penny Lane mēteli.

NOSAUKUMA IZCELSME

Nosaukums cēlies no 2000. gada filmas “Gandrīz slavens”, kur galvenajai varonei – jaunai 70. gadu hipijiskajai meitenei, vārdā Penija Leina – ir gara mētelis ar sulīgu apkakli un aprocēm.

Filmas kostīmu māksliniece Betsija Heimane izstrādāja leģendāro mēteli, paturot prātā divas modes ģenētikas. Vispirms 20. gadu operas mētelis un slavenā 60. un 70. gadu modes tendence pretkultūras jauniešu vidū – Afganistānas mētelis . Afganistānas mētelis, kas kļuva par virsdrēbju izvēli tādiem laikmeta lielvārdiem kā The Beatles, Džimijs Hendrikss, The Who un Deivids Bovijs, 60. un 70. gados bija tūlītējs hipiju un citu jauno rietumu ekscentriķu hits.

Austrumu iekļaušana modē, pārtika un garīgums bija tā laika Rietumu pagrīdes kultūras galvenie aspekti, un Afganistānas mētelis ar amatnieku austrumu izšuvumiem bija šī laikmeta iemiesojums.

PENNY LANE MĒTEĻA KRITĪŠANA UN PĀCELŠANA

Pienāca beigas tās kultūras valdīšanas laiks, kas radīja Afganistānas kažoku. Mētelis nonāca zināmā aizmirstībā, dodot ceļu jauniem kultūras strāvojumiem, kas iekaroja dumpīgo jauniešu prātus. Bet, kā tas ir ierasts modē, Afganistānas mētelis jeb Penny Lane mētelis ir atgriezies ar smalkiem krekliem, kaut arī īsākos veidos un drosmīgākos krāsu toņos.

Un pašreizējās modes tendences liecina, ka Penny Lane mētelis nebūt nav miris un aprakts. Mētelis Penny Lane nesen piedzīvojis atdzimšanu mūsdienu modes pasaulē kopā ar zamšādas jakām, bikerjakām un vīriešu aitādas mēteļiem.

PENNY LANE MĒTELIS IR ATGRIEZTS

Šī mēteļa atgriešanos lielā mērā var saistīt ar Instagram tendenci atjaunot ikoniskus 90. un 2000. gadu filmu izskatus. Tas pats par sevi ir eskeipisma veids bloķēšanas un pandēmijas modes novārdzinātajā pasaulē, tas ir, maisa sporta krekli un praktisks virsdrēbes. Šajā ziņā nav brīnums, ka Keitas Hadsones varone Penija Leina pievērsa uzmanību sievietēm, kuras ilgojas pēc brīva bohēmiska dzīvesveida un spontanitātes atsvešināto masku mandātu un citu pretvīrusu pasākumu laikā.

Lai panāktu šo tendenci, tādi dizaineri kā Charlotte Simone, House of the Sunny, Saks Pott ir izlaiduši savus Penny Lane mēteļa modeļus drosmīgākās krāsu shēmās nekā oriģinālie, kas bija brūnos toņos. Tomēr, ja meklējat iespēju iegūt savu mēteli ilgtspējīgā veidā, vislabākais risinājums ir iegādāties vintage.

ATRODĒJIET SAVU PENNY LANE MĒTELI MŪSU VEIKALĀ

Kā tas notiek, Northern Grip mūsu noliktavā ir diezgan daudz vintage Penny Lane mēteļu no 60., 70., 80. un 90. gadiem, lai jūs varētu to iegādāties, neradot papildu slogu videi. Mūsu klāstā ir dažāda garuma klasiskās zemes paletes (ar vienu sārtu izņēmumu) vintage mēteļi ar apkakles un aproču stiliem, kas variē no īpaši sulīgiem līdz mēreniem. Parastās pogas, slēdži, rāvējslēdzējs un bezpogām — tas viss ir nodrošināts!