Leģendārā motociklistu jaka


SĀKUMI

Ādas bikerjaka jeb motojaka, bez šaubām, ir ikoniskākais ādas apģērbs, kas izturējis laika pārbaudi un joprojām pēc gandrīz 100 gadiem ir ļoti pieprasīts. Oriģinālo motociklistu jaku 1928. gadā izgatavoja Irvings Šots, un galvenās iezīmes ir palikušas nemainīgas. Šai klasiskajai jakai joprojām ir asimetrisks rāvējslēdzējs, kupla aparatūra un nervozs, dumpīgs izskats.

Marlons Brando, Džeimss Dīns un daudzas citas agrīnās Holivudas slavenības ir iemūžinājušas šo jaku. Viņi to ir padarījuši par vienu no simboliski visvairāk uzlādētajām modes precēm, ko var salīdzināt tikai ar džinsa biksēm. Ādas bikerjaka noteikti ir amerikāņu klasika, Americana kultūras būtība ar tās uzsvaru uz kustību un braukšanu saulrietā pa putekļaino tuksneša ceļu. Schott jaunās ādas motociklistu jakas galvenā iezīme bija rāvējslēdzēja aizdare, kas padarīja to funkcionālāku un vieglāk valkājamu, atrodoties uz motocikla.

Vintage motociklistu jaka Džeimss Dīns                                                                                         


DUMPĪŠU STILA PIEGĀDE

Desmitgade, kad ādas motociklistu jaka kļuva par galveno modi, noteikti bija 50. gadi. Tajā laikā Marlons Brando parādījās kā ļauns bandas līderis filmā The Wild One, valkājot Schott jaku, ko sauca par Perfecto. Tas bija laiks, kad ādas motociklistu jakas dumpīgā sliktā zēna attieksme tika nostiprināta pārējai modes vēsturei.

Elviss Preslijs bija vēl viena populāra ikona, kas padarīja ādas motociklistu jaku tik populāru jauniešu vidū, kuri tiecās pēc brīvības un dzīveskāres plaukstošajā ASV pēckara kultūrā. Klasiskais ceļa stāstījums, kas caurstrāvo amerikāņu kultūru, ar Džeku tika pacelts jaunos augstumos. Ceruaka romāns “Ceļā”. Stāsts veicināja ceļu estētikas un modes nozīmi, kur ādas jaka bija viens no centrālajiem elementiem.

BAIKERA JAKA COUTER-KULTŪRĀ

60. gados baikeru jakas un ādas jakas kopumā kļuva par hitu kontrkultūras jaunatnes vidū un vēlāk 70. gados. Šajos gados baikeru jaka kļuva par populāru izvēli jaunizveidotajai panku estētikai. Tādas grupas kā Sex Pistols un Ramones valkāja šīs jakas kā paziņojumu un protestu pret vidusšķiras kultūras stīvumu un atturību.

Praktiskums un izturība, kas padarīja baikeru jaku piemērotu piedzīvojumiem ar motociklu, izrādījās ne mazāk noderīga smaga rokenrola nolūkos. Laba moto jaka festivālā var paņemt degošu cigareti vai aizmigt pārāk tuvu kamīnam.

Sex Pistols ādas motociklistu jaka

SAŅEMIET SAVU ŠODIEN

Pēc visiem šiem gadiem ādas motociklistu jakas joprojām ir tikpat populāras kā jebkad, un cilvēki vēlas tādu iegādāties. Ikviens, sākot no Holivudas A klases un beidzot ar parastajiem ikdienas puišiem, no jauna atklāj šo klasisko modes ikonu un padara to par savu garderobes pamatelementu. Vietnē NorthernGrip mēs piedāvājam plašu vintage motociklistu jaku un jebkura cita veida ādas apģērbu klāstu jebkuram gadījumam, tāpēc ir pienācis laiks nodrošināt ādu!