Militārais pārpalikums: no blāvām noliktavām līdz Streetwear uzmanības centrā

KAS IR MILITĀRAIS PĀRLIKUMS

Militārais pārpalikums ir definēts kā apģērba priekšmeti un citas ar armiju saistītas preces, kas tiek pārdotas civiliedzīvotājiem, kad attiecīgās valsts bruņotajiem spēkiem tās vairs nav vajadzīgas.

Armijas krājumu tālākpārdošanas iemesls parasti ir saistīts ar modernizāciju vai sociālpolitiskām izmaiņām, piemēram, ar Berlīnes mūra krišanu un bijušā Varšavas līguma valstu neatkarības atgūšanu. Armijas krājumu likvidēšanas gadījumā militārās pārpalikuma preces tiek pārdotas lielos daudzumos par pienācīgu cenu, kas padara tos ļoti pieprasītus to nepārspējamās cenas un kvalitātes attiecības dēļ.

Vispārējā uzbūves kvalitāte un zema profila dizains ir padarījuši militāro apģērbu populāru pārgājienu un amatniecības entuziastu vidū, kā arī pilsētas ielu apģērbu modē. Militārā pārpalikuma vecums var būt ļoti atšķirīgs – tirgū ir preces no Otrā pasaules kara, bet dažas nav vecākas par 10 gadiem.

Tomēr biežāk jūs atradīsiet pārpalikumus no 80. gadu beigām, 90. gadu sākuma, jo tajā laikā Eiropa piedzīvoja ģeopolitiskas pārvērtības, kā rezultātā tika reformētas valsts armijas un to vecie rīki tika pārdoti lielos daudzumos civilām vajadzībām.

MILITĀRAS PĀRLIKUMS KĀ IELAS APĢĒRBU IZVĒLE

Mūsdienās militārā pārpalikuma apģērbs kļūst arvien populārāks ielas apģērba izvēlē, pateicoties tā praktiskumam un izturīgajam izskatam. Izstrādāts tā, lai izturētu reālus kaujas apstākļus, lieko priekšmetu materiālu un zāģēšanas standarti ir daudz augstāki nekā ātrās modes alternatīvām. Fakts, ka militārais pārpalikums kļūst par ielu apģērbu modi, atspoguļojas lielo ielu zīmolu mēģinājumos veidot militārā stila apģērbu.

Tomēr vienmēr labāk ir iegādāties īstu, nevis modernu kopiju. Jā, autentiskajam militārajam pārpalikumam ar piecdesmit haki toņiem var pietrūkt krāsu daudzveidības, taču tas kompensē kvalitāti un stāstu, kas aiz tā slēpjas.

Nekas nepārspēj militārā parka, bikšu vai krekla neapstrādāto skaistumu, ja tas ir nolikts armijas rezervēs pirms apmēram 30 gadiem. Militāro zīmotņu detaļas, dažādi griezumi, kas atšķiras no  valsts uz valsti ir aizraujošs vēsturisks materiāls, kas jāizpēta, meklējot militāro apģērbu.

KĀ VALKĀT MILITĀRO PĀRLIKUMU?

Militāra pārpalikuma nēsāšanas īkšķis ir tāds, ka mazāk ir vairāk. Kamo militārā jaka, militārās bikses, kaujas zābaki, cepure un armijas mugursoma var radīt iespaidu, ka jūs dodaties uz militāro notikumu vai airsoft spēli. Tā vietā varat savienot pārī militāros pārpalikumus ar  civilie apģērbi, lai sasniegtu šo vīrišķīgo piezemēto ielas apģērba efektu, neesot pārāk iecietīgs.

Piemēram, kupli kaujas zābaki un armijas jaka lieliski darbosies, pievienojot post-apokaliptisku noskaņu. Tāpat arī ar aksesuāriem – jostas, cepures un mugursomas lieliski papildinās jebkuru ierasto tērpu. Jūtieties brīvi eksperimentēt ar drosmīgiem armijas pārpalikumiem, kas atspoguļo pandēmijas pārņemtās pasaules noskaņojumu ar karantīnas protokoliem un politisko nestabilitāti.

MILITĀRAIS PĀRLIKUMS MŪSU VEIKALĀ

Mēs nesen esam aprīkojuši mūsu northerngrip.com plauktus ar augstas kvalitātes militāro pārpalikumu no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Vācijas un Austrumeiropas militārajiem krājumiem, galvenokārt no aptuveni 80. un 90. gadiem. Neaizmirstiet apskatīt mūsu vasaras militāro pārpalikumu: britu armijas kreklus ar pogām, kā arī Rumānijas un Čehoslovākijas kreklus.

Jūs atradīsiet militārās jakas, mugursomas, armijas beretes, uzrakšanas mēteļus, zābakus un citus aizraujošus priekšmetus, kas tika izgatavoti, lai izturētu skarbo kara realitāti, kas, par laimi, nekad nav bijusi.

Vai esat gatavs Rock Military? Apskatiet mūsu jaunākos militāros dārgakmeņus ŠEIT .