Ikoniskākie Shearling mēteļi filmās

KAS IR MĒTELIS?

Šajā rakstā mēs iedziļināsimies mēteļu attēlojumā kino un slavenību kultūras pasaulē. Bet pirms tam tiksim skaidrībā par jēdziena "shearling" nozīmi. Pēc definīcijas aitādas kažoks ir mētelis, kas izgatavots no (pārsteigums, pārsteigums) aitas vai jērādas, kuras vilnas slānis kažokādas apstrādes laikā ir atstāts neskarts.

Tomēr pretēji vispārpieņemtajam termina lietojumam “cirpšana” nav gluži sinonīms vārdam aitāda, jo tas attiecas uz jaunu aitu ādu, kas ir nogriezta tikai vienu reizi pirms tās nāves. Tomēr šie termini bieži tiek lietoti kā sinonīmi, un tas būs arī šajā rakstā.

SHEARL MĒTELIS FILMAS

Iepriekšējās emuāra nodaļās par aitādas mēteļiem mēs apskatījām dažādus šī tērpa aspektus. Mēs ieskatījāmies apģērba vispārējā vēsturē un padziļināti analizējām dažus konkrētus šo mēteļu veidus, piemēram, Afganistānas mēteli un Penny Lane mēteli.

Šodienas ierakstā mēs koncentrēsimies uz vīriešiem, kas kinoteātrī griež mēteļus. Nav pārsteidzoši, ka aitādas mētelis, kas ir tik ikonisks virsdrēbes gabals, 20. gadsimta kinematogrāfijā ir ticis plaši pārstāvēts.

ALAINA DELONA BAD BOY SHEARLING MĒTELIS

Viens no leģendārākajiem aitas kažoka ekrāna atveidojumiem ir 1965. gada klasiskais “Reiz zaglis” ar Alēnu Delonu kā galveno varoni. Viņš spēlē slikto zēnu, kurš kļuva par labu puisi vārdā Edijs.

Šajā filmā redzams, kā Edijs valkā klasisku aitādas mēteli, par kuru varam pieņemt, ka (tā kā filma ir uzņemta melnbaltā krāsā), tas ir nedaudz gaiši brūni bēšs ar lielām kokam līdzīgām pogām un kabatām ar nedaudz slīpu atvērumu, lai tas atbilstu dabiskajam attēla leņķim. rokas.

Ja meklējat mēteli, kas atgādina šo konkrēto, iesakām apskatīt mūsu plašo vintage mēteļu izvēli, kur, visticamāk, atradīsiet mēteli, kas iemieso Delona ekrāna personību.

JAUKI PUIŠI ŠARLĪGOS MĒTEĻOS

Vēl viena neaizmirstama ekrāna klasika ar tikpat satriecošu mēteli ir 1970. gada filma “Love Story”, kas ir mīlas stāsts ar traģisku, asarām satraucošu finālu. Šajā drāmā, kuras darbība norisinās diezgan vēsajā Jaunanglijā un Ņujorkā, mēs redzam talantīgo Raienu O'Nīlu kā gatavu Hārvardas studentu Oliveru Baretu, kurš iemīlas. Pēc tam viņš cieš no likteņa rokām un, pats galvenais, viņam ir mugurā ass kā elles aitādas kažoks.

Viņš savu džemperi apvieno ar Šetlendas džemperi, kabeļu adīto apkakli un auklas biksēm , tādējādi radot perfektu izskatu. Viņa aitādas kažoks savā ziņā saskan ar viņa personību – piezemēts, ar pieticīgu apkakli un pamatgaruma.

Īpaša detaļa, kas piesaista uzmanību, ir ļoti leņķiskās kabatas, kas ir ideāli izlīdzinātas, lai atbilstu siltuma meklētāju roku trajektorijai. Ja meklējat izskatu, kas atgādina Oliveru, tad esat īstajā vietā, jo mūsu vintage mēteļu kolekcijā atradīsiet aitādas līdzīgās krāsās ar precīzu kabatas dizainu.

SAPRĀTĪGIE PRĀTI UN TO MĒTEĻI

Filmās redzamo lielisko mēteļu saraksts nebūtu pilnīgs, nepieminot divus neaizmirstamus tēlus ar personībai pieskaņotiem mēteļiem. Tie ir krasi pretstati Love Story labajam puisim Oliveram un viņa “parastajam” aitādas kažokam. Es runāju par Toma Hārdija Beinu 2012. gada filmas eposā “Tumšais bruņinieks paceļas” un Stīva Buskemi varoni Kārlu Šoalteru 1996. gada kriminālkomēdijā “Fargo”.

Lai attēlotu šo varoņu sagrozītos prātus, viņu mēteļi ir veidoti tā, lai tie izskatītos izteiksmīgāki un neparastāki. Bane mētelis ar augsto apkakli ar kuplām bagāžas kabatām tika īpaši izstrādāts filmai, un tas atgādina steampunk estētiku un putekļainu post-apokaliptisku noskaņu.

Lai gan Bane mētelis ir jaunums, ko var atrast tikai kopiju veikalos, Stīva Buskemi tumši brūnajam aitādas mētelim ar apgrieztām šuvēm mūsu seno aitādu kolekcijā ir daudz līdzīgu.

Tāpēc, ja vēlaties iegādāties vintage vīriešu aitādas mēteli, kas atgādina jūsu iecienītākās filmas varoņa garderobi, noteikti apskatiet mūsu plašo krājumu, kurā, visticamāk, atradīsiet sev piemērotāko.