Vīriešu mētelis no aizvēsturiskiem laikiem līdz mūsdienām

AITĀDAS KĀTEĻU PIEAUGSME

Vīriešu aitādas mēteļi (pazīstami arī kā shearling mēteļi) pašlaik ir ļoti populāri modes aprindās. Šķiet, ka katrs izskatīgs cilvēks cenšas dabūt savu roku pie burvīga cirpju mēteļa. Iemesls šai atjaunotajai vīriešu aizraušanās ar aitādas kažoku ir šī mēteļa būtība.

Tam ir izcils vīrišķīgs izskats, izturība un lieliskas termoregulācijas īpašības. Aitādas mētelis ir lieliska izvēle, ja vēlaties apvienot satriecošu izskatu ar siltuma prasībām vēsai ziemas dienai. Shearl mēteļiem ir dažādi silueti, apdares detaļas un šuvju akcenti, lai ikviens varētu atrast savu ideālo mēteli, kas kalpos gadu desmitiem.

Klasiskie aitu mēteļi brūni bēšos zemes toņos, drosmīgāki ar apjomīgām apkaklēm vai klasiskās 70. gadu vīriešu aitādas ar atsegtām šuvēm - tos visus var integrēt modernā garderobē, lai radītu unikālu modes izskatu.

Vīriešu aitādas mēteļi

CILVĒKA RĪSMAS UN AITĀDAS KĀTELIS

Savā ziņā vīriešu mēteļi ir viens no vecākajiem modes priekšmetiem, kas pastāv kopš cilvēces rītausmas, kad pirmie vīrieši pārklājās ar dzīvnieku kažokādas gabaliem. Protams, mūsdienu vīriešu aitādas mētelis ir ļoti tālu no praktiskās aizvēsturiskās akmens laikmeta modes. Tomēr galvenā ideja ir palikusi nemainīga, jo dzīvnieku āda ir ideāls apģērbs vīriešiem.

Sākumā apģērbam aizvēsturiskajā laikmetā bija tikai praktiska funkcija, tas ir, uzturēt siltumu un pasargātu no vides faktoriem. Tomēr drīz mūsu senči sāka to apveltīt ar tādu sociālo nozīmi, kāda tā ir šodien. Jo retāks un ekstravagantāks bija apģērba gabals, jo vairāk viņš ieguva sociālo kapitālu.

Jau no pašiem pirmsākumiem aitādas mēteļi daudzās variācijās ir ceļojuši cauri gadsimtiem un kalpojuši gan kā sociālā statusa apzīmētājs, gan veids, kā vienkārši uzturēt siltumu.

vintage vīriešu aitādas mētelis

AITĀDAS 20. GADSIMĀ

Ātri uz priekšu 20. gadsimts, un vīriešu aitādas mēteļi joprojām valda. Vispirms kā jaka Pirmā un Otrā pasaules kara militāro lidmašīnu pilotiem un pēc tam kā pretkultūras parādība, kas pazīstama kā Afganistānas mētelis. Holivuda daļēji bija vainojama arī vīriešu aitādas mēteļa kultā.

Aitāda tika iemūžināta tādās 50. gadu kino klasikās kā “On the Waterfront” ar Marlonu Brando un “The Giant” ar Džeimsu Dīnu kā galveno lomu atveidotāju. 80. gados mēteļi ar mēteļiem nedaudz zaudēja saķeri kā populāra modes izvēle. Neskatoties uz to, 90. gados un 2000. gadu sākumā tie atkal tika izvirzīti uzmanības centrā.

Mūsdienās aitādas mēteļi ir viena no greznākajām virsdrēbju izvēlēm, kas saprotami maksā diezgan santīmu. Mēs visi zinām, ka Kanje Vestam ir vismaz viens, un, visticamāk, Bredam Pitam un Kīnam Rīvsam ir arī pāris. Mūsu veikalā mēs visi esam dusmīgi par šiem mēteļiem – Northern Grip līdzdibinātājs pat ziemas kāzās klasiskā mēteļa vietā valkāja tādu.

Vintage vīriešu aitādas mētelis

Kvalitatīvs veikalā pirkts mētelis šodien atlīdzinās ne mazāk kā 1000 EUR, taču ir arī lētāka alternatīva, nezaudējot kvalitāti - vintage vīriešu aitādas mēteļi. Un, ja esat nolēmis meklēt mēteli internetā, tad Northern Grip noteikti ir vieta, kur sākt.

Mums ir viens no labākajiem vīriešu aitādu piedāvājumiem vintage tirgū skaita, kvalitātes un daudzveidības ziņā. Nesteidzieties un pārlūkojiet mūsu vīriešu mēteļu kolekciju, kur atradīsiet izcilus un par pieklājīgu cenu 60., 70., 80. un 90. gadu vintage svārki melnā, brūnā, bēšā un pelēkā krāsā.