Kā kopt ādas jaku

Kā notīrīt ādas jaku, kas smaržo

Laika gaitā āda var zaudēt savu dabisko, patīkamo aromātu. Lai gan tas neietekmē materiāla kvalitāti, tas joprojām ir kaut kas, no kā jūs varētu vēlēties izvairīties.

Vienkāršākais veids, kā padarīt ādas jaku patīkami smaržotu, ir pakārt to ārā. Svaiga āra gaisa iedarbība dabiski novērš nepatīkamas smakas. Noteikti izvairieties no tiešiem saules stariem, jo ​​tie var padarīt jaku stīvu. Pakariet savu ādas jaku uz auklas un atstājiet to ārā uz dienu. Ja vien nav pelējuma, ar to vajadzētu pietikt, lai jaka atkal smaržotu jauki un svaigi.

Vēl viens veids, kā noņemt slikto smaku no apģērba, tostarp ādas jakām, ir izmantot ūdens un baltā etiķa šķīdumu. Etiķis ir mūsu slepenais ierocis, jo tas darbojas gan kā dabisks dezodorētājs, gan dezinfekcijas līdzeklis. Sajauciet vienu daļu etiķa ar piecām daļām ūdens un izsmidziniet to pa visu jakas oderi. Pakariet savu jaku ārā, lai nožūtu. Etiķa smaržai vajadzētu izzust kopā ar nepatīkamo smaku.

Kā padarīt savu ādas jaku mīkstāku

Āda laika gaitā mēdz sastingt, it īpaši, ja jaku valkājat ne pārāk bieži. Par laimi, tas ir pilnīgi normāli, un ir vairākas lietas, ko varat darīt, lai to labotu. Dažos gadījumos tikai jakas valkāšana to atslābina. Ja tas nedarbojas, varat izmēģināt dažas darbības, lai tas atkal justos jauns.

Āda var izžūt, ja tā zaudē mitrumu. Dabīgā āda satur cilvēka ādas īpašības, tāpēc ir ļoti svarīgi to aizsargāt no ekstremāliem laikapstākļiem. Pārāk liela saules iedarbība vai ļoti auksts laiks var izraisīt ādas stīvumu. Ir dažādi veidi, kā pasargāt sevi no šīs problēmas risināšanas.

Visefektīvākā metode ir ādas jakas ierīvēšana ar olīveļļu. Tas var palīdzēt padarīt to mīkstu un mitrinātu. Šim nolūkam noteikti izmantojiet kokvilnu vai mīkstu auduma gabalu. Mēģiniet to pārbaudīt uz neliela plākstera, pirms to uzklājat uz visas jakas (dažreiz tas var izraisīt krāsas maiņu, tāpēc ir svarīgi to vispirms pārbaudīt). Atstājiet to uz nakti, un stīvumam vajadzētu pazust.

Kā noņemt pelējumu no ādas jakas

Ja ādas drēbes tiek glabātas vietās, kur ir augsts mitruma un karstuma līmenis, tajās ir tendence uz pelējumu, tāpēc ir svarīgi no tām atbrīvoties, tiklīdz to pamanāt. Ja problēma netiek ātri novērsta, tā var neatgriezeniski sabojāt ādu un viegli izplatīties uz citiem priekšmetiem. Par laimi, ir miltrasas ārstēšanas risinājumi, kurus varat viegli pagatavot mājās.

Etiķis ir efektīvs dezinfekcijas un smaku neitralizators, kas var palīdzēt noņemt pelējumu no ādas jakas. Izpildiet šīs vienkāršās darbības: vispirms noslaukiet redzamo pelējumu ar mitru drānu, pēc tam piepildiet smidzināšanas pudeli ar etiķa un ūdens šķīdumu attiecībā 1:5, vienmērīgi izsmidziniet to pa visu jakas oderējumu un pakārt ārā saulē. Saules gaisma iznīcinās visas nepamanītās pelējuma sporas. Neatstājiet jaku tiešos saules staros ilgāk par stundu, jo tas var sabojāt ādu.

Cits risinājums, ko varat pagatavot, ir viena glāze spirta un viena glāze ūdens. Iemērciet tīru drānu spirta šķīdumā, pēc tam izspiediet lieko šķidrumu. Nomazgājiet ādas virsmu, kur ir pelējums, bieži noskalojot pelējumu no auduma un pēc tam pievienojot vairāk šķīduma. Vissvarīgākais šī procesa aspekts ir neizmantot pārmērīgu šķidruma daudzumu, lai aizsargātu dabisko materiālu. Pēc tam nosusiniet jaku ar tīru drānu un novietojiet ādas jaku ārā saulē vai pie atvērta loga, lai pilnībā izžūtu. Kad jaka atkal kļūst sausa, to var apstrādāt ar ādas kondicionieri, lai atjaunotu ādas mitruma līmeni.

Kā noņemt grumbas no ādas jakas

Nepareizi uzglabājot ādas jaku, sāks veidoties grumbas, tāpēc jaku labāk pakārt, nevis salocīt. Ja esat pieļāvis šo kļūdu un jau ir notikušas problēmas, varat izmēģināt dažus paņēmienus.

Vienkāršākā ir tvaicēšana: novietojiet jaku uz pakaramā un pakariet to savā mazgāšanas telpā vietā, kur jaka nesamirks, pēc tam ieslēdziet dušā karstu ūdeni uz 10–15 minūtēm. Varbūt ieejiet dušā, lai netērētu ūdeni, tvaicējot jaku. Pēc procedūras visu dienu jāvelk ādas jaka. Tādējādi jaka piegulēsies jūsu ķermenim un novērsīs turpmākas grumbu veidošanos.

Strādājot ar lielu daudzumu saburzītu ādas jaku, mēs izmantojam citu grumbu novēršanas metodi. Pirmais solis ir atrast vietu kaut kur ārā, vēlams zem jumta, tad visas jakas pakarinām uz auklas un ļaujam vējam un caurvējai darīt darbu. Atstājot tās nedēļu pakārt, pat visburzītākās jakas atkal kļūst gludas.