No zamšādas Ar mīlestību

zamšādas IZCELME

Lai gan klasiskā zamšāda, kādu mēs to pazīstam šodien, ir radusies Zviedrijā ap 18. gadsimtu, Ziemeļamerikas indiāņi jau bija izstrādājuši ļoti līdzīgu paņēmienu, lai apgrieztu briežu ādas un izgatavotu apģērbu ar mīkstu, novilktu apdari. Eiropā termins “zamšādas” ir etimoloģiski saistīts ar franču frāzi “ gants de Suede ”, kas tulkojumā nozīmē “Zviedrijas cimdi”. Zviedru-franču saikne skaidrojama ar to, ka zviedru miecētāju darinātie zamšādas ādas cimdi kļuva par franču aristokrātijas hītu un kopš tā laika materiāls nes Zviedrijas vārdu.

ZAMSA UN MEKLĒJIE RIETUMI

19. gadsimtā āda un zamšāda kļuva par populāru apģērba materiālu Amerikas pierobežas kultūrā, kas tiek atspoguļots neskaitāmās Rietumu filmās. Kad mēs domājam par zamšādas jakām , pirmā asociācija parasti ir Mežonīgo Rietumu ainava ar gunslinger vai kovboju, kas skrien amokā uz zirga. Šī asociācija joprojām ir spēcīga mūsu laikmetā, un zamšādas ādas jakas (īpaši ar bārkstīm) ir viena no Rietumu iedvesmotās modes centrālajām daļām ar īpaši spēcīgu ietekmi uz kantrī mūzikas skatuvi. Ja jums patīk kovboju un kantrī mūzikas estētika, tad izlaist zamšādu ir diezgan neiespējami.

ZAMŠAS JAKA KĀ MODES PIELIKUMS

Tomēr pēdējo aptuveni 20 gadu laikā zamšādas jakas ir iekarojušas vietu pilsētas modes tirgū, kļūstot par vienu no pieprasītākajām luksusa tendencēm. Lai gan zamšāda var nebūt tik izturīga un pret laikapstākļiem izturīga kā āda, tā ir daudz mīkstāka un tai ir greznāka sajūta. Zamšāda neplaisās tik viegli kā parastā āda, un, pareizi apstrādājot, tā kalpos gadiem ilgi

Vintage zamšādas jaka

Vēl viena zamšādai raksturīga īpašība ir tās spēja apvienot gadalaikus. Zamšādas jaka ir lieliska izvēle pārejai no ziemas uz pavasari, jo materiāls ir daudzpusīgs un tam piemīt lieliskas termoregulācijas īpašības. Attiecībā uz savienošanu pārī un slāņošanu debesis ir robeža, kad runa ir par zamšādas jakām.

Piemēram, zamšādas bomber jaka lieliski saderēs ar brīvu t-kreklu, polo kreklu vai kapuci. Klasisku 70. gadu stila zamšādas jaku ar apkakli var viegli apprecēt ar t-kreklu vai ikdienišķu flaneļu vai ar Oksfordas kreklu un kaklasaiti – viss ir iespējams!

Ja jums ir nepieciešams saģērbties uz kādu formālāku pasākumu, bet esat noguris no bleizeriem, zamšādas jaka var būt modernāka alternatīva, lai to savienotu ar chinos un klasiskajiem brogu.

vintage zamšādas jaka

IEGŪT zamšādu!

Tātad atbilde uz jautājumu, kāpēc mums vajadzētu mīlēt zamšādas jakas, ir tāda, ka tās izskatās lieliski, jūtas ērti un noveco ar graciozitāti. Ja vēlaties tādu iegādāties sev, laipni lūdzam pārlūkot mūsu vīriešu vintage zamšādas jakas un sieviešu vintage zamšādas jakas . Jūs atradīsiet dāsnu piedāvājumu zamšādas jakas, 70. gadu zamšādas jakas ar apkaklītēm un dažas zamšādas ādas jakas ar bārkstīm un zamšādas virskrekliem.

vintage zamšādas jaka