5 iemesli, kāpēc mēteļi ir tik neticami forši

Duffel (arī duffle) mēteļi parasti tiek saistīti ar Lielbritāniju, jo visi lielie vārdi, piemēram, Gloverall, Original Montgomery, Mackintosh, nāk no Apvienotās Karalistes. Tomēr šī mēteļa DNS ir datēta ar Polijas militāro jaku no 19. gadsimta pirmās puses.

Tas notika 1850. gadā, kad britu virsdrēbju ražotājs Džons Partridžs izstrādāja pirmo modernā tipa mēteļa versiju. Pēc tam mēteļi kļuva par galveno britu flotes sastāvdaļu, un abos pasaules karos un 60. gados lieli daudzumi kļuva pieejami civiliedzīvotājiem kā militārais pārpalikums. Tos ātri piesavinājās britu jaunieši 50. un 60. gados.

Tajā laikā Gloverall pārdeva lielu daudzumu šīs valsts pārpalikuma krājumu un galu galā sāka ražot savu modeli ar ādas stiprinājumiem un bifeļa raga pārslēgšanas pogām. Duffle mēteļi ir mīlēti ikvienam neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sociālā statusa. Pat Padingtona lācim tāds ir, tāpēc šeit ir pieci iemesli, kāpēc arī jums tas noteikti vajadzētu būt.

DUFFEL MĒTELIS JUMS PALĒDZĒS GADIEM

Ja meklējat mēteli, kas ir neiznīcināms un kalpos visu mūžu, tad jums nopietni jāapsver iespēja iegādāties sev kādu no šiem. Labs dufelis ir izgatavots no biezi austa filca veida vilnas auduma, kam ir nevainojama nodilumizturība. No visiem mēteļiem, kas man bija manas dzīves laikā, es neatceros nevienu gadījumu, kad man būtu nācies tos izmest liela nodiluma, caurumu vai sabojātu šuvju dēļ.

Esmu šķīries no saviem mēteļiem to pašu iemeslu dēļ, kāpēc daži pāri pēc 20 laulības gadiem šķiras — man vienkārši apnika, ka pārāk ilgus gadus man ir viens mētelis. Es viņus aizvedu uz labdarības veikalu, zinot, ka kādam būs pieci vai vairāk laimīgi gadi ar šo apbrīnojamo mēteli. Vai arī tos var nodot no paaudzes paaudzē kā antīku jūgendstila bufeti.

Iedomājieties, ka redzat savu bērnu mētelī, kas bija jums, kad bijāt jauns un piedzīvojāt savu dzīves laiku. Jūs nekad nevarētu darīt to pašu ar kādu no šiem mīkstajiem poliestera maisījuma mēteļiem, kas piesaista tik daudz putekļu, suņu spalvas un, Dievs zina, ko vēl, ka izskatās, ka kādu laiku esat gulējis uz ielas.

DUFFEL MĒTEĻIEM IR IESPĒJAMS kapuce

Ja runa ir par ziemas mēteli ar kapuci, tad būtībā ir tikai divas iespējas – vai nu parka vai mētelis. Var šķist, ka kapuces nav tik lielas lietas, taču, ja atrodaties no Eiropas ziemeļu daļām, bieži vien tas ir jautājums par patiešām šausmīgu vai neaizmirstamu āra pieredzi. Ziemeļu vēji nepazīst žēlastību, tāpēc ir ļoti svarīgi turēt galvu siltu.

Parkas paveiks jūsu galvas kapuci un uzturēs siltumu, bet mēteļi piedāvā 2in1 risinājumu – eleganta izskata mēteli UN kapuci – cik tas ir forši? Tātad, ja jums nav noskaņojuma parka mēteli, bet joprojām ir nepieciešams kaut kas, lai segtu savu galvu, tad mētelis ir veids, kā iet. Stone Island mēteļiem ir iespēja saplacināt un nofiksēt kapuci, ja tas nav nepieciešams, padarot to vēl daudzpusīgāku.

Dažām dufelēm ir noņemamas kapuces, bet klasiskajam modelim tā ir neatņemama sastāvdaļa, un domā, ka tā tam ir jābūt. Kapuces noņemšana no mēteļa šķiet nedaudz barbariska un necieņa pret šo ikonisko apģērba gabalu.

Stenlija Kubrika mētelis

(Stenlijs Kubriks mētelī)

TAS SAGLABĀS TEVI SILTU

Duffel mēteļi ir lieliska izvēle ziemeļniekiem, jo ​​to siltuma pretestības īpašības ir labi piemērotas ziemām un skarbiem vējainiem laikapstākļiem. Nav brīnums, ka tas tika izgudrots Apvienotajā Karalistē, vietā ar Eiropas visnepatīkamāko klimatu. Biezi austs vilnas audums kopā ar kapuci nodrošinās pienācīgu aizsardzību pret zemām temperatūrām.

Ar mēteli jūs esat apsegts, nekas nevar jums pieskarties. Tas ir tāpat kā ar vienu no tiem burvju apmetņiem, kas var padarīt jūs neredzamu vai piešķirt jums citas superspējas. Atšķirība ir tāda, ka šī nav pasaka, bet gan reāla pasaule, un dažreiz viss, kas jums nepieciešams, ir siltums un drošības sajūta.

Duffal mētelis būs jūsu pavadonis, lai kur jūs atrastos, un nekad jūs nepievils. Ja jums ir nepieciešams papildu siltums, jums vajadzētu meklēt izolētus mēteļus - polsterētus vai ar mākslīgu vai īstu aitādu. Ir pat mēteļi no aitādas – aizmugures, bet iespējams atradums; laika gaitā mums ir bijuši daži.

vīriešu duffle coat vintage vilnas mētelis kapuci virsjaka ziemas

PĀRSLĒGŠANAS POGAS

Pārslēgšanas pogas kopā ar kapuci ir tas, kas nosaka mēteli. Tie var būt no dažādiem materiāliem: koka, plastmasas, kaula, ādas vai pat metāla. Masīvās pārslēgšanas pogas un neapstrādāti cilpu stiprinājumi ir dīvainības, kas izceļ mēteli starp citiem mēteļiem.

Slēdži ir izturīgi, ilgstoši un efektīvi. Tie izstaro zināmu neapšaubāmu atšķirību pretstatā rāvējslēdzējiem un parastajām pogām, kas salīdzinājumā izskatās tik vienkārši. Kad esat nokļuvis pārslēgšanas pogā, jūs nekad neatgriezīsities — to es parasti saku.

Turklāt slēdži, iespējams, ir visvīrišķīgākās pogas pasaulē, jo tās izskatās kā mežonīga dzīvnieka ilkņi, kurus tikko nogalinājāt ar kailām rokām. Tātad, jā, mētelis palielinās jūsu pārošanās izredzes, jo tas sūta sieviešu populācijai signālus par jūsu augstāko evolucionāro piemērotību.

vīriešu mētelis

IDEĀLS GARUMS UN VISPĀRĒJĀ ŠILUETE

Duffels nav ne pārāk garas, ne pārāk īsas. Garie mēteļi mēdz traucēt kustību, un īsās bomber tipa jakas dažu ķermeņa kustību laikā mēdz atsegt neesošu sešpaku. Duffel mēteļiem nekā no tā nav, jo tiem ir ideāls garums. Tie ļauj jums pārvietoties, vienlaikus nepieļaujot trenētās ķermeņa daļas.

Mēteļi izskatās lieliski, tiem ir militāra rakstura iedvesmots siluets ar stingru ģeometriju, kas padara tos par perfektu elegantu ikdienas un ielas apģērbu izvēli. Jūs vienkārši nevarat noiet greizi ar to, šis mētelis uzlabos jūsu sociālo dzīvi, palielinās seksuālās izredzes un padarīs jūs par labāku cilvēku kā tādu.